Икони с кехлибар

В тази категория има 8 продукта.

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Иконите с кехлибар ще внесат истинска духовна атмосфера във всеки дом. Тези икони са в състояние да изпълнят къщата с доброта и положителна енергия,взаимно разбирателство в семейството. Всичко това е възможно благодарение на вярата и правилно подбраната икона от кехлибар.

Икони с кехлибар трябва да има във всяко християнско семейство, което почита традицията и преданията на светците. Най-почитаните изображения в православието са на Богородица и на Исус Христос. Според всички канони именно тези икони заемат централно място в дома, следвани от ликовете на покровителите на членовете на семейството и картини от житията на светците. Към православната иконопис се подхожда много внимателно, ако не се спазват всички канони, картината може изобщо да не бъде призната за икона, независимо от цената. Православните кехлибарени икони обикновено са по-ярки и по-наситени, палитрата от цветове е възможно най-разнообразна. По традиция лицата на светците се изписват с тънки, гладки линии от кехлибар, дрехите се рисуват с фин пясък, а фонът се украсява с голям брой кехлибарени камъни.

Като алтернатива за украсата на Вашето жилище, предлагаме да видите и колекцията ни от сребърни икони.

За хората, които държат декорацията им да бъде изработена лично от самите тях, предлагаме да разгледат и цялата гама от Икони за рисуване по номераГоблени за шиене - икони и Диамантени гоблени - икони.